Friday, July 23, 2010

msuk media

http://www.malaysiaharmoni.com/index.php/nasional/33-nasional/372-smi-hidayah-johor-bahru-terus-ungguli-debat-musleh

SMIH Johan Debat Antarabangsa 2010Pasukan debat BM SMIH telah berjaya merangkul juara dalam 2nd International Students' Debate Competition 2010 setelah menumpaskan pasukan debat yang terkenal kejaguhan dalam sejarah debat tanahair, Kolej Islam Sultan Alam Shah (KISAS). Pertandingan telah dianjurkan 8-11 Julai 2010 bertempat di Hotel Putra, Kuala Lumpur.

Dua lagi pasukan debat SMIH iaitu Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab masing-masing telah mendapat Naib Johan dalam pertandingan peringkat akhir yang penuh sengit. Pasukan BI telah tewas kepada johan bertahan, SRI Ayesha (Bangi), manakala pasukan BA telah tewas di tangan pasukan KISAS.

2nd International Students' Debate Competition 2010 ini adalah anjuran Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM), Musleh Bhd (MUSLEH), International Islamic University Malaysia (UIA) dan International Centre for Educational Excellence Berhad (ICEF).

Pada tahun ini, seramai 158 orang peserta telah menyertai pertandingan mewakili 40 kumpulan termasuk 2 dari Indonesia.

Majlis penutup dan penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh Setiausaha Dewan Negara Parlimen Malaysia, Yg Berbahagia Datuk Zamami Hj Sulaiman. Semasa ucapan penutup, beliau telah melahirkan rasa bangga dan kagum dengan kualiti perbahasan yang ditunjukkan. Beliau juga mencadangkan agar tahun depan, pertandingan perbahasan dibuat di Dewan Negara.

Beberapa komen dari guru-guru pengiring sekolah berasrama penuh juga menyatakan kekagumannya mereka kepada pendebat-pendebat SMIH. Lebih mengkagumkan lagi adalah mereka dari sekolah harian, bukan sekolah berasrama penuh. Mereka juga mengakui bahawa standard perbahasan amat baik sekali.

Pasukan debat BM telah menerima trofi dan hadiah kemenangan selaku juara.

Tahniah kepada pendebat, guru-guru, pembimbing dan semua warga Hidayah.


PELAJAR HIDAYAH WAKIL JOHORGuru dan pelajar-pelajar terpilih mewakili Johor ke pertandingan MSSM 2010

Pada 6-12 Jun 2010, 3 orang pelajar kita telah terpilih mewakili Johor dalam acara sukan masing-masing ke MSSM 2010. Maisarah binti Othman dan Abdullah Marwan bin Mohd Khair telah terpilih mewakili Johor ke Pertandingan Memanah MSSM yang diadakan di SMK King George V di Seremban Negeri Sembilan. Pertandingan tersebut menyaksikan Maisarah menduduki tangga ke-15 individu dan tangga ke-5 bagi acara berpasukan. Manakala Abdullah Marwan menduduki tangga ke-10 individu keseluruhan dan telah membantu pasukan L12 yang dilatih oleh Ustaz Ezaidin Norman mendapat Naib Johan bagi kategori Berpasukan. Anas bin Abdul Jalil pula telah berjaya mewakili negeri Johor ke Pertandingan Bolasepak L18 Tahun MSSM yang diadakan di Terengganu. Namun begitu, pasukan Johor tidak berjaya melepasi peringkat kumpulan yang turut terdiri daripada pasukan Wilayah Persekutuan dan Perak. Pihak sekolah mengucapkan tahniah kepada pelajar-pelajar berkenaan di atas kejayaan mewakili negeri ke peringkat MSSM. Semoga ia memberi sumber inspirasi kepada pelajar-pelajar lain untuk juga berjaya bukan sahaja dalam bidang akademik malah dalam bidang kokurikulum juga.

eclipse


waaaaaaaaaaa....buat sme y menonton filem ini...aq suke jacob
dye sngt memikat.hahaha

nilam


nilam court di nilai impian. gbah nk mai cnie esok.hehe.jgn jelez deh

jom g usim!!!!

bismillah.

pengumuman2!!!!!!
spe nk kurus...meh smbung blaja kt usim.hahaha.anda akn trun bbrape kg.sprti sye dan kwn2 sye.
sye sudah trun 6kg.kwn2 sye trun 5kg.haha.
bru 3 mgu beb kt cni.